Bloembollenteelt

 

Met een ruime vruchtwisseling (1 op 10) zorgen wij gedurende het hele jaar uitermate goed voor de bodem. Niet voor niets is ons motto, nature provides, we deliver. Alleen met een ruim areaal aan grond, de juiste teeltmaatregelen en vergaande knowhow is dit haalbaar. Maar ook onze goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers en onze externe teeltbegeleiders spelen hierin een hele belangrijke rol. Dankzij het samenspel van mens en natuur is de beste kwaliteit mogelijk.


 

Lelies

De Lelie is één van de oudste bolgewassen ter wereld.
Om onze klanten prachtige lelies te laten kweken, verzorgen wij het uitgangsmateriaal om dit mogelijk te maken.  De teelt van de leliebol is een uitdagend proces. Met een oogst in november/december kunnen de weersomstandigheden een belangrijke factor spelen. Dankzij onze moderne werkwijze, zowel tijdens het teeltproces als het oogsten, zorgen onze medewerkers ieder jaar weer voor een optimaal resultaat. Een gezonde, schone en krachtige leliebol ! Na de oogst worden de lelies bij ons op het bedrijf gespoeld en direct daarna gaan ze naar onze klanten om hierna uit te groeien tot  prachtige lelies.

Naast de teelt van de bloembol verzorgen wij ook de schubbenteelt. De bollen die geteeld worden voor de schubben worden als uitgangsmateriaal gebruikt. Na de oogst gaan ook deze bollen naar onze afnemers.  Maar deze bollen worden niet gebruikt voor de teelt van lelies, maar als uitgangsmateriaal. De schubben worden van de bol gehaald en per schub ontstaan er dan 3 tot 5 jonge bolletjes.

Hyacint

De geur van de hyacint is kenmerkend voor deze prachtige lentebloem. Om tot die heerlijke geur te komen, gaat een heel proces vooraf. Het telen van de perfecte bloembol is onze passie. 

Wij telen zowel de “snijbol” (uitgangsmateriaal) als de “bloembol” (eindproduct). Na de oogst gaan de bollen naar onze afnemers. Bij de snijbol wordt de bol ingesneden of uitgehold. Hierdoor wordt die geprikkeld om langs de randen nieuwe bolletjes te vormen. De bloembol gaat naar de hyacinten-teler. Door gebruik te maken van uitstekende grond en de inzet van ons uiterst gemotiveerde en goed geschoolde personeel staan wij voor kwaliteit. Wij planten in september/oktober ons plantgoed en in mei/juni kunnen de bollen worden geoogst. Het moment om onze klant te verblijden met het uitgangsmateriaal van uitstekende kwaliteit.

 

Overige teelten

Om een ruime vruchtwisseling in stand te kunnen houden telen wij ook andere groenten en bloembollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spinazie en sperziebonen.