Werkwijze

Van der Steen is als teler van uitgangsmateriaal het tussenstation voor u als teler van een eindproduct. Wij ontzorgen u graag en nadat wij gerooid hebben krijgt u er een hoogwaardig product voor terug.

Ons specialisme ligt in het telen van bloembollen en eerstejaars plantuien, maar wij hebben een uitgebreide, goede kennis over een breed scala aan andere gewassen.

Kortom: een onmisbare schakel in uw onderneming!

21122284_728804903970575_2011263451760260850_o (copy)

Teeltproces

Nature provides, we deliver. Met groot respect voor de natuur levert Van der Steen keer op keer A-kwaliteit. In het teeltproces gebeurt er veel met de voedingsbodem. Het gewas onttrekt het nodige uit de grond, maar het ruimt de voedingsbodem ook op. Door gebruik te maken van deze natuurlijke eigenschappen en een bewuste keuze te maken in de te telen gewassen, gaan wij respectvol om met de natuur. Zo behoudt de voedingsbodem haar kracht en de leefomgeving haar diversiteit, dit stimuleren wij maar al te graag.

Red de bij

Akkerranden zijn bij ons bloemrijk. Wij hebben eerbied voor de bij en dragen graag bij aan een stuk biodiversiteit binnen onze leefomgeving.  Het is niet alleen een mooi gezicht, maar ook de vlinders en bijen zijn er blij mee. Zodra het kan, helpen wij de natuur graag een handje.


 “If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years life left”, was getekend, Albert Einstein.

 

Japanse haver

Dat wij goed zorgen voor onze gronden blijkt ook uit het toepassen van Japanse haver. Dit is een uitstekende groenbemester met een hoge organische stof productie die de bodemstructuur bevordert.  Daarnaast gaat Japanse haver ook aaltjesgroei tegen. Hierdoor zijn minder chemicaliën nodig, want waar het kan kiezen wij altijd voor de duurzame oplossing. 

Denkt u dat uw grond interessant voor ons is en wilt u tegelijkertijd iets terug doen voor de natuur? Dan komen wij graag met u in contact.