Groententeelt

 

Eerstejaars plantuien

De grond die we gebruiken is uitermate geschikt voor eerstejaars plantuien. Dankzij de zwaardere Brabantse zandgronden zijn wij in staat onze kwaliteit hoog te houden. Iedere teelt weer. Onze zaaimachines zijn speciaal ontwikkeld voor deze teelt en onze medewerkers zijn zowel teelt-technisch als in de praktische uitvoering zeer ervaren. De plantuien worden op het bedrijf gesorteerd en gaan daarna als uitgangmateriaal naar de uienteler.

< >
plantuien
plantuien2
plantuien3
plantuien4
plantuien5

 

Wortelteelt

Een constante factor zijn wortelen. We kunnen ze het hele jaar door rooien. Wij leveren zowel kwalitatieve vroegteelt (de primeur), als afdek. Wij koelen niet mechanisch maar laten de natuur haar werk doen. Door de perfecte zandgronden kunnen de wortelen in de grond blijven, mocht het nodig zijn dan worden ze afgedekt met stro om bevriezing te voorkomen. Dit maakt het mogelijk dat wij oogsten op afroep. De wortelen gaan vers van het land naar de klant.
 

"Vers van land naar klant"

 

Overige teelten

Om een ruime vruchtwisseling in stand te kunnen houden telen wij ook andere groenten en bloembollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spinazie en sperziebonen. Ook binnen de bloembollenteelt is onze kennis zeer divers. Voor teelt van bijvoorbeeld krokussen, tulpen of gladiolen kunt u bij ons terecht.